Oordoppen via je verzekering?

Terug naar overzicht

Worden oordoppen vergoed via je zorgverzekering? Hoeveelkrijgjij.nl zocht het uit.

Oordoppen via je verzekering?

Vanuit de basisverzekering voor de zorg bestaat er geen dekking voor deze gehoorbeschermers, hiervoor dien je een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Slechts enkele zorgverzekeraars bieden korting voor gehoorbeschermers, de rest van de verzekeraars beperkt de dekking tot gehoorapparaten of andere hulpmiddelen om beter te horen.

Welke verzekeraar?
Zorgverzekeraar CZ biedt je geen vergoeding voor de gehoorbeschermers, maar biedt je wel een korting van 10% op het moment dat je deze opwww.alpine.nl laat maken. Het is dan van belang om tijdens het bestellen de code ‘alpine-cz’ in te voeren, zodat duidelijk is dat je in aanmerking wilt komen voor deze korting. De korting is geldig tot en met 30 juni, dus je moet ze voor die datum bestellen.

Een tweede verzekeraar die korting biedt op de kosten voor gehoorbeschermers is Zorgcollectief FNV/ Menzis. Leden van de FNV-vakbond die zich verzekeren bij Menzis kunnen rekenen op 50% korting op gehoorbescherming op maat, die ze zich kunnen laten aanmeten bij Hans Anders. Je betaalt dan nog €74,50, in plaats van de oorspronkelijke €149.
Ten derde kun je terecht bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, hier kun je rekenen op maximaal €40 vergoeding voor de gehoorbeschermers. Het gaat om een vergoeding per jaar, wat betekent dat je ieder jaar een nieuwe set aan kunt kopen. Je hebt in dat geval de AV GeZZin-polis, AV-sure of AV-totaal polis nodig, voor gezinnen, HBO/WO-studenten en MBO-studenten.

 

Categorieën: