NIEUW: Oorcheck op het MBO

NIEUW: Oorcheck op het MBO

MBO-studenten lopen extra risico om gehoorschade op te lopen. Daarom heeft de Nationale Hoorstichting gratis lesmateriaal ontwikkeld voor MBO-instellingen. Zo kan bewustwording gecreëerd worden en daarmee veilig luistergedrag en beschermingsgedrag gestimuleerd. Hierdoor kan (verdere) gehoorschade voorkomen worden.

MBO-studenten hebben veel kans om gehoorschade op te lopen. Zowel door de beroepen waarin ze zullen gaan werken als door risicogedrag in de vrije tijd (harde muziek). Omdat gehoorschade vergaande gevolgen kan hebben voor zowel het persoonlijke leven als het werkzame leven is het belangrijk dat gehoorschade voorkomen wordt.

Daarom heeft de Nationale Hoorstichting met hulp van MBO-docenten lesmateriaal ontwikkeld en dit gratis ter beschikking gesteld aan MBO-instellingen. Het heet ‘Oorcheck op het MBO’ en is hier gratis te downloaden. In die zelfde webshop is ook ander les- en voorlichtingsmateriaal gratis te downloaden.

Oorcheck op het MBO bestaat uit 8 lesmodules, waarvan één keuzemodule, een handleiding voor de docent bij de lesmodules, en een handleiding voor de docent met achtergrondinformatie over gehoorschade.