Mp3-Check

MP3-CHECK

Luister jij veilig?

Met deze test kun je in no-time nagaan wat jouw manier van muziek luisteren voor invloed heeft op je gehoor. Luister je veilig of kan het beter? Beantwoord nu de volgende 8 korte vragen.

1. Naar welk soort muziek luister je het meest?

2. Waarmee luister jij naar muziek?Heb je een nieuwere versie, kies dan het laatste model van dat merk

3. Mini-oordopjes in of opvallende headphones óp je oren? Gebruik je de bijgeleverde koptelefoon? Klik dan op volgende. Kies anders het juiste merk en type.

4. Op welk volume luister je meestal muziek?

50%

Staat je volumebegrenzer aan?

Goed dat je volumebegrenzer aan staat! Waarschijnlijk luister je op een veilig volume. De uitslag van deze test houdt geen rekening met de begrenzer. Klik op volgende als je toch door wil gaan.

5. Hoe lang luister je gemiddeld per dag naar muziek op je muziekspeler?

6. Hoeveel dagen per week gebruik je jouw muziekspeler?

7. Heb je wel eens last van een piep of ruis in je oor nadat je naar je muziekspeler hebt geluisterd?

Een piep of ruis na het muziek luisteren is een teken dat je gehoor al een beetje is beschadigd. Wil je jouw oren beter beschermen? Wat al veel kan helpen is je muziek wat zachter zetten of een volumebegrenzer instellen.

Persoonlijke gegevens

jaar
Kans op gehoorschade = klein

Volume? Check! Luistertijd? Check! Jouw manier van muziek luisteren is ok! Toch benieuwd wat er gebeurt met je gehoor als je vaker of harder naar muziek zou luisteren? Klik dan op ‘volgende’.

Kans op gehoorschade = gemiddeld

Oeps.. Hoe jij op dit moment naar muziek luistert is niet helemaal ok. Het zou jammer zijn als je over een tijdje niet meer naar jouw favoriete muziek kunt luisteren. Klik op volgende om te ontdekken hoe je dit gemakkelijk kunt voorkomen.

Kans op gehoorschade = zeer groot

Oei! Jouw manier van muziek luisteren is niet zo best voor je gehoor! Als je over een paar jaar ook nog van je favoriete muziek wil genieten, is het nu tijd voor actie. Klik op ‘volgende’ en check hoe je jouw gehoor gemakkelijk beter kan beschermen.

Wil je in de toekomst net zo veel van muziek blijven genieten? Door bijvoorbeeld iets minder lang te luisteren of je volume wat lager te zetten, kun je gehoorschade beperken. Zo simpel is het!

Kans op gehoorschade = klein
Kans op gehoorschade = gemiddeld
Kans op gehoorschade = zeer groot
50%
Love the music, love your ears!
Hoe goed hoor jij nog?
Doe nu de hoortest!